SHUM YIP UpperHills LOFT / URBANUS


De Beste Kwaliteit CBD Olie?

MHBioShop CBD Olie Specialist  


Pour la meilleure qualité d’Huile de CBD Visitez

HuileCBD.be specialist Huile de CBD


SHUM YIP UpperHills LOFT / URBANUS

SHUM YIP UpperHills LOFT / URBANUS, gedeeltelijke luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
gedeeltelijk luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng

aerial view from northeast. Image © Tianpei Zeng general view. Image © Tianpei Zeng partial aerial view. Image © Tianpei Zeng inner street. Image © Tianpei Zeng 37

  • architecten

  • Plaats

  • Categorie

  • Belangrijkste architecten

    Yan Meng, Xiaodu Liu, Hui Wang (interieur)

  • Project General Manager

    Changwen Zhang, Haibin Lin, Ling Jiang

  • Projectleider

    Yalin Zhou, Xinfeng Zhang, Jiajia Zhang

  • Project Architect

    Jia Zhao, Travis Bunt, Juliana Kei (architectuur) | Na Zheng (interieur) | Zhijiao Wei (landschap)

  • Ontwerpgroep

    Su Yan, Zhang Haijun, Lin Junyi, Wang Yanping, Sun Yanhua, Zang Min, Cao Jian, Han Xiao, Zhang Ying, Wang Ping, Li Nian, Chen Guanhong, Yu Xinting, Xie Shengfen, Liu Kan, Silan Yip, Darren Kei , Sam Chan, Neo Wu, Danil Nagy, Daniel Fetcho, Yuan Nengchao, Lian Lili, Wang Lianpeng, Chen Hui, Zheng Zhi, Li Weibin, Milutin Cerovic (Architecture) | Fang Xue, Liu Nini, Chen Biao, Li Xintong, Li Yongcai, Zhu Yuhao, Gao Jieyi, Chen Zhenzhen (interieur) | Lin Ting, Zhang Yingyuan (landschap) | Xu Luoyi (technisch directeur) | Wang Fang, Wang Yingzi, Wen Qianyue, Tang Disha, Guo Xusheng, Su Wushun, Tian Ye, Wang Jiahui, Tian Tao, Li Jiapei, Yu Kai, Shi Xianlin, Zhang Zhimin, Lin Xiaoyan (Stage)

  • Gebied

    105000.0 m2

  • Projectjaar

    2018

  • foto’s

luchtfoto vanuit het noordoosten. Afbeelding © Tianpei Zeng
luchtfoto vanuit het noordoosten. Afbeelding © Tianpei Zeng

Tekstbeschrijving door de architecten. Deze basis is een high-end commercieel complex met 6 hoge torens met kantoren, hotels en zakelijke appartementen. Grenzend aan het CBD-district, is het ook gelegen tussen twee centrale parken in Shenzhen . De ontwerpopdracht van URBANUS bestond erin een loft van 100.000 m2 appartementen en kantoren te bouwen bovenop een winkelcentrum van meer dan 60.000 m2.

algemene luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
algemene luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng

Om de enorme druk van de verticale dimensie van de toren te ontlasten, maken we gebruik van het grote oppervlak van de LOFT’s, waardoor twee kunstmatige bergvolumes worden gecreëerd als reactie op de enorme schaal van de torens.

plattegrond
plattegrond
formele strategie
formele strategie

Tegelijkertijd verbindt het ontwerp het project met de natuurlijke vorm van de omliggende Lianhua- en Bijia-bergen. Dit ontwerp sluit ook een stille ruimte in, door de 3-4-niveaus hoge dichtheid kantoor LOFT te verbinden met prachtige trottoirs, waardoor een klein stadje met rijke ruimtelijke variatie ontstaat. Er zijn ook enkele openbare ruimtes, zoals het LOFT Theatre en het Trading & Exhibition Centre, die geleidelijk de “grote” en “solide” periferie-ruimte transformeren naar de “kleine” en “dynamische” binnenste regionen. De Loft Town heeft een winkelcentrum, zakelijke kantoren en appartementen ondergebracht, waardoor een nieuw model van nederzetting is ontstaan ​​dat bewoners, kantoren, winkelcentra en culturele ruimtes integreert.

algemeen beeld. Afbeelding © Tianpei Zeng
algemeen beeld. Afbeelding © Tianpei Zeng
geëxplodeerd axonometrisch geannoteerd
geëxplodeerd axonometrisch geannoteerd
straat uitzicht vanuit het zuidwesten. Afbeelding © Tianpei Zeng
straat uitzicht vanuit het zuidwesten. Afbeelding © Tianpei Zeng

De standaard vloerhoogte van de loft van het appartement in A District is 9 meter, die flexibel kan worden verdeeld en gebruikt; veranda’s liggen aan de noord- en zuidzijde, waardoor de kamer een goede ventilatie en bescherming tegen de zon biedt. Elk huishouden heeft een eigen binnenplaats, waar buren kunnen communiceren en socialiseren, terwijl ze hun eigen privéruimte hebben. Voor de gevel gebruiken we een grijsachtig gedraaid raster om de prestaties van het materiaal te maximaliseren.

gedeeltelijk luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
gedeeltelijk luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
zuidgevel van een zone. Afbeelding © Tianpei Zeng
zuidgevel van een zone. Afbeelding © Tianpei Zeng
gang in een zone. Afbeelding © Tianpei Zeng
gang in een zone. Afbeelding © Tianpei Zeng

In het B-district omsluiten de loft van het hotel en de kantoorloft een binnentuin, waar een blackbox-theater is opgezet om toekomstige culturele activiteiten in deze regio te stimuleren. De gevels zijn versierd met witte keramische platen met een ruwe textuur, waardoor mensen het gevoel hebben terug te keren naar de natuur.

doorsnede perspectief
doorsnede perspectief

In het district C zijn er meer dan twintig kantoorlofts met 3-4 verdiepingen, die kleine ‘dorpen’ vormen. Deze hokken werden gerangschikt door groepen, elk met een binnenplaats. De binnenstroken hebben een breedte van 4-6 m en tussen deze groepen bevinden zich open ruimtes met straten van 8-15 m breed.

gedeeltelijk luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
gedeeltelijk luchtfoto. Afbeelding © Tianpei Zeng
innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng
innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng

Bovengrondse kanalen, terrassen, binnenplaatsen, balkons en galerijen worden hiertussen afgewisseld en vormen verschillende ruimtelijke structuren.

innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng
innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng
innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng
innerlijke straat. Afbeelding © Tianpei Zeng

Het kantoorplatform en het bedrijfsplatform zijn verbonden door verticale transporten. Werknemers kunnen in het winkelcentrum wandelen als ze beneden zijn en gaan terug naar boven om heel gemakkelijk te werken. In het noorden is een woonwijk, en in het zuiden kunnen mensen tentoonstellingen zien in het district D. De LOFT Town in UpperHills creëert met zijn nieuwe bouwmodel voor zijn bewoners een multidimensionale levensstijl.

algemeen zicht vanuit het zuidwesten. Afbeelding © Tianpei Zeng
algemeen zicht vanuit het zuidwesten. Afbeelding © Tianpei Zeng

D District is een andere “berg” tegenover district A, gelegen aan de zuidkant van de basis. Als onderdeel van de overheid werd het aanvankelijk ingesteld als hoofdkantoor. De diepte van het bouwvolume varieert van 26m tot 56m. Door gaten in de gevels van het gebouw te maken, werden de binnenhoven op verschillende plaatsen geplaatst. Dit ontwerp zou de niveaus van binnen- en buitenruimte enorm verrijken. In het binnenste deel van het gebouw verbinden gangpaden verschillende niveaus van ruimtes, waaronder binnenplaatsen, lounges en buitenste overheadplatforms, waardoor een rijke ruimtelijke ervaring ontstaat.

platform en gezamenlijke galerij in de D-zone. Afbeelding © Tianpei Zeng
platform en gezamenlijke galerij in de D-zone. Afbeelding © Tianpei Zeng

Lees Meer

Leave a Comment