Hier zijn 5 eenvoudige manieren om meer eiwitten aan uw dagelijkse smoothie toe te voegen


De Beste Kwaliteit CBD Olie?

MHBioShop CBD Olie Specialist  


Pour la meilleure qualité d’Huile de CBD Visitez

HuileCBD.be specialist Huile de CBD


Liz Moody

22 april 2019 – 12:55 uur

Ik ben misschien de grootste evangelist voor een ontbijt met groene smoothies . Smoothies hebben minder dan vijf minuten nodig en ze zijn de beste manier om meer groenten voor het middaguur te eten dan de meeste mensen de hele week eten. Vanwege mijn vurige passie voor mijn ochtendgroene shake, ben ik vaak in de positie om mensen op smoothie gebaseerde hangups op te lossen – de meest frequente waarvan ik hoor is: “Ik heb altijd nog steeds honger na het eten van een smoothie!”

Ja, met smoothies kun je honger lijden, maar nee, dat is absoluut niet nodig. Het geheim is dat je je smoothie vult met een hoop groentjes, een goede hoeveelheid gezond vet en voldoende eiwitten om je hongerhormonen uit te schakelen en je bloedsuiker stabiel te houden tot ver na de middag. Voor eiwitten heb ik de neiging om eiwitpoeders te mijden en naar meer whole-food smoothie-invoegtoepassingen te grijpen. Dit zijn mijn vijf favorieten.

Gepelde hennepharten zijn de top van mijn eiwitlijst – elke eetlepel bevat 9 gram compleet eiwit in plantaardige vorm. Hennephartjes zijn ook rijk aan gezonde omega-3 vetten, die je lichaam helpen om ontstekingen te bestrijden en verzadiging verder stimuleren. Vanuit een culinair perspectief, ik hou van het toevoegen van hennep aan smoothies omdat ze super romig worden-als je hennepharten en water mengt, krijg je hennepmelk, dus als je hennepharten en water aan je smoothie toevoegt, is het effect alsof je gemengd in melk. Naast de romige textuur is de smaak redelijk neutraal, waardoor hennephart een ideale aanvulling is voor bijna elke smoothie.

Een smoothie bar nietje, notenboters maken ook mijn lijst, hoewel ze, omdat ze duurder zijn, minder vaak naar ze zoeken. Ik hou ervan om een ​​amandel, cashewnoten en pinda’s bij de hand te houden – naast het maken van een smoothie die super romig en dik is, voegen ze ook een rijke, bijna-dessertachtige smaak toe waardoor ze extra decadent smaken. Vanwege de meer uitgesproken smaak, reserveer ik notenpasta voor smoothies die de notenboter benadrukken, zoals Chocolate Peanut Butter of een Cardamom Strawberry Cashew.

Net als hennepharten, bieden chiazaden een één-tweetje proteïne (4 gram per één ounce portie) gezond vet in de vorm van omega-3’s (5 gram per één ounce portie). Hun echte kracht zit echter in hun vezelgehalte – maar liefst 11 gram per portie. Het is geen wonder dat de beroemde dokter Terry Wahls, MD ze noemde als een van haar favoriete verstoppingwekkende voedingsmiddelen ! Chia verdikt smoothies behoorlijk (denk chia pudding), dus als ik het gebruik, vermijd ik of word ik lichter op andere verdikkende ingrediënten zoals banaan, bloemkool en avocado.

Geschilde pompoenpitten, of pepitas, hebben 7 gram eiwit per portie van één ons, naast een hele reeks andere voedingsstoffen, waaronder 30 procent van de RDI van mangaan en magnesium. Magnesium is een krachtig mineraal dat velen van ons tekortschieten , en het toevoegen van meer aan je dieet is een geweldige manier om stress en angstgevoelens te beheersen. Net als hennepzaden geven pepitas een mooie romige kwaliteit aan smoothies, hoewel ze een iets meer smakelijke, nootachtige smaak hebben. Ik combineer ze graag met cacao-gebaseerde, chocoladeachtige smoothies en wat kruiden (een pepita-spiked Mexicaanse Hot Chocolate-smoothie is mijn favoriete blend).

De enige niet-plantaardige eiwitoptie op deze lijst, collageen verdient zijn plek door zijn enorme hoeveelheid eiwit en talloze andere gezondheidsvoordelen. Eén portie van 20 gram bevat maar liefst 18 gram eiwit, waarvan de overgrote meerderheid bestaat uit verschillende aminozuren die een rol spelen bij de ondersteuning van de gezamenlijke gezondheid, het helpen van de huidelasticiteit en het bijdragen aan een gezond spijsverteringsstelsel . Omdat collageen een dierlijk product is, is het belangrijk om bijzonder geïnteresseerd te zijn in sourcing en alleen te kopen bij leveranciers van wie de producten met gras worden gevoerd en door een derde partij worden gecertificeerd. Een collageen van goede kwaliteit zal volkomen neutraal smaken en zal de smaak of textuur van je smoothie op geen enkele merkbare manier veranderen.

Klaar om meer te leren over hoe je de kracht van voedsel kunt ontsluiten om je lichaam te genezen, ziekte te voorkomen en een optimale gezondheid te bereiken? Registreer nu voor ons GRATIS Functioneel Voeding Webinar met Kelly LeVeque.

Liz Moody

Liz Moody is een bijdragende levensredacteur bij mindbodygreen. Ze heeft bijgedragen aan Glamour, Women’s Health, Food & Wine, Goop en vele andere publicaties en is de vrouw achter de …

https://www.mindbodygreen.com/articles/easy-ways-to-add-more-protein-to-smoothies

Lees Meer

Leave a Comment